torsdag 10. november 2011

Industri: Makro og mikro

Makro:
På det internasjonale markedet har jeg kommet over tre konkurrenter, som tilbyr løsninger som kan minne om ideen vår. Dette er jo selvfølgelig noe vi må ta til ettertanke, ettersom dette er store veletablerte bedrifter, som distrubuerer til store deler av verden. 

X-Tray Ceramic Herb PlantersIndoor Planter iv

Dette er produkter til innendørs bruk, med moderne og morsom design fra http://www.gardenbeet.com/, som har en internettbasert bedrift som leverer til store deler av verden., også Norge. Disse kan jo ansees som en konkurrent, med tanke på at de tilbyr design produkter i litt samme nisje som oss- nemlig innedørs dyrking/oppbevaring av urteplanter. 

Dette er et minidrivhus fra http://www.hape-international.com, som også leverer internationalt.'


Plante/urteoppbevaring fra http://baest.net/uk/index.html.

Å bruke organsiske og selvdyrkede råvarer blir mer og mer i "tiden" med tanke på masseproduksjon. Forbrukerne vil gjerne ha "trygge" råvarer. Vi ser jo også tendenser som "Vertical Farming"- store skyskrapere som er beregnet til dyrking. Dette med tanke på storbyer og etterspørsel.




Nationalt:

I norge så er jo de store hagekjedene som dominerer, men de har ikke utviklet løsninger med modere design i like stor grad. De tilbyr små drivhus, men for store til å ha innendørs.

Mikro:

Med tanke på at det finnes en del lignende løsninger internationalt, men ikke i Norge, så vil det være en fordel å komme seg raskest mulig inn på det norske markedet. Vi har ikke noe lignende som er norskbasert, dette kan da være vår fordel. Derfor en investor- og lisensiering, slik at ting kan gå fort.

Vi vil jo selvfølgelig ikke at noen av de ledende hagekjedene i Norge skal kopiere ideen, derfor kan det blir aktuelt å ta patent på det helhetlige produktet, og dets funksjon. Dette krever at produktet er ferdig utarbeidet. Design er også viktig for oss, vi er generelt dårligere på design enn våre naboland! Derfor kan det være en fordel å ta patent på designet, slik at vi kan være unike på utseende.


Kombinasjonen med patent og det å komme seg raskest mulig inn på markedet vil være ideell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar